Fåtölj

Apr 11, 2024

Att välja rätt fåtölj är en konst som förenar komfort, design och personlig smak. För oss är varje fåtölj en del av en större vision – att skapa den ultimata platsen för avkoppling i ditt hem. En plats där skandinavisk design och ergonomi möts för att ge dig en oslagbar upplevelse av välbefinnande.

Fåtöljen – hjärtat i hemmet

En bra fåtölj är mer än bara en sittplats; den är en tillflyktsort där dagens stress kan rinna av dig genom att stödja kroppen på rätt sätt. Genom vår unika Syncro Backup-teknik, ser vi till att fåtöljen anpassar sig efter din sittkurva, vilket ger optimalt stöd för rygg och nacke. En sittställning som garanterar avkoppling för både kropp och sinne.

Olika typer av fåtöljer

Vi designar fåtöljer i olika stilar och funktioner, anpassade för olika behov och önskemål:

 • Snurrfåtölj: Perfekt för dig som uppskattar möjligheten att enkelt vända dig i olika riktningar. Ger friheten att vrida sig mot samtalspartners eller njuta av rummets olika vyer.
 • Fårskinnsfåtölj: Kombinerar tidlös elegans med oöverträffad komfort och bjuder in till värme och mysiga stunder. För dig som uppskattar det skandinaviska arvet och hantverket.
 • Läderfåtölj: En klassisk fåtölj som åldras vackert över tid med en robust och lyxig yta.
 • Loungefåtölj: Idealiska för avkoppling, erbjuds en djupare sitts och avslappnad känsla, perfekt att sjunka ner i efter en lång dag.
 • Glidfåtölj: Erbjuder en unik glidande rörelse som kan ge en extra avslappnande effekt, för rofyllda stunder i vardagsrummet.
 • Höj- och sänkbar fåtölj: Låter dig anpassa ryggstödets och sitthöjdens position för att finjustera din sittställning – så att fåtöljen följer dig.
 • Fåtölj med högt nackstöd: Ger extra stöd för nacke och huvud, idealiskt för längre sittstunder, som läsning eller filmkvällar – när du vill kunna sitta länge.
 • Fåtölj med fotstöd eller matchande fotpall: För att fullända sittupplevelsen erbjuder vi kompletterande fotstöd och fotpallar, för dig som vill kunna lägga upp fötterna ibland.

Konsten att sitta bekvämt

I vår strävan efter ultimat komfort ligger Syncro Backup-tekniken i centrum – en innovation som föds ur en djup förståelse för kroppens behov och sittkomfortens vetenskap. Denna teknik har sitt ursprung i svensk hantverksskicklighet, skapad för att ge varje fåtölj en förmåga att intuitivt följa din kropps minsta rörelse. ”Allt följa sittkurvan” är inte bara en princip för oss; det är ett löfte om att ge dig en oslagbar sittupplevelse.

En fåtölj som speglar dig

Hos oss kan du skapa den perfekta fåtöljen genom ett brett urval av klädsel, material och funktioner. Varje detalj bidrar till att skapa en fåtölj som inte bara är bekväm utan även en förlängning av din personlighet och smak.

 • Klädsel: Välj mellan 500 valmöjligheter av tyg, läder och fårskinn för att matcha din personliga stil.
 • Designval: Fåtöljen kan väljas med eller utan armstöd i trä eller tyg och ha en omsluten sist i trä.
 • Benmaterial: Från klassiskt trä som ek och valnöt till moderna metaller. Anpassa med lack eller bets och välj en snurrfot eller stabila fyra ben.
 • Komfort: Syncro Backup-tekniken säkerställer att fåtöljen anpassar sig efter din kropp. Med en extra hög rygg får du ökat nackstöd och med tillval som fotstöd eller fotpall kan benen få vila.

Fåtölj från Conform

Vi omfamnar dig – varje gång du sätter dig, anpassar fåtöljen sig perfekt efter din kroppsform och rörelser, vilket erbjuder en oöverträffad nivå av stöd och komfort. Med en fåtölj från Conform får du inte bara en svensktillverkad möbel i ditt hem – utan en personlig tillflyktsort, skräddarsydd för dig.