DESIGN
SOM DRIVKRAFT.

Ett nära och långsiktigt samarbete med olika formgivare driver på vår livsviktiga produktutveckling. Under förverkligandet av deras skisser och idéer hittar vi de nya tekniska lösningarna, materialen och kombinationerna.

Skandinavisk design ligger oss naturligt nog varmast om hjärtat. Med rena linjer, gediget hantverk och tålig konstruktion får man möbler som åldras med värdighet, det vet varenda småländsk möbelsnickare. Fast på Conform håller vi ändå en form högre än andra: formen på din kropp. Den ska våra fåtöljer alltid följa, oavsett stil och funktion.

Jahn Aamodt
Designer, Norge.

"Design ska tillfredsställa användarens behov. Design ska ha den personlighet och karaktär som krävs för att leda till långvarig nytta.”

Jan Ekström
Designer, Sverige.

"Det ska vara spänst i linjerna. Ett självklart kaxigt uttryck så det blir favoritfåtöljer varje gång!”

Lenka Teilmann
Designer, Danmark.

"Design ska representera tidlös stil och visa hantverksmässiga detaljer. Design ska vara samtida och tilltala en bred publik.”

Niels Gammelgaard
Designer, Danmark.

"Vi är inte intresserade av att designa för designens skull. Vi vill utforska designens innersta kärna. Inte göra mer av det som redan existerar, utan i stället göra mer av designens existens. Vi vill hitta designens grundläggande fördelar som gör gott”

Eddie Gustafsson
Designer, Sverige

“I mitt arbete strävar jag efter att förenkla och skala av produkten, utan att tappa bort djupet och det intressanta i designen. Jag vill nå fram till en rå men ändå genomarbetad produkt.”