Landskapad
tradition.

Tät, grågrön granskog är din ständiga följeslagare, oavsett vilken väg du väljer genom Småland. Men här och var spricker det upp – och det som då möter dig är sannolikt en möbelfabrik.

I forna dagar krävde vårt landskap hårt och idogt arbete. Det kom att forma smålänningen, vars karaktärsdrag i sin tur bildade ramverk när möbeltillverkningen tog fart. Möblerna blev kloka, ärliga och slitstarka. Möblerna sa inte ”Här är jag”, utan ”Där är du. Jag finns här för din skull.”

Det förhållningssättet byggde ett helt möbelrike. Och den traditionen är vi stolta över att vara en del av.

När vi jobbat färdigt är det du som får koppla av.

Varje möbel från Conform är byggd för att vara den bekvämaste platsen i ditt hem. Ju mer arbete vi lägger ner på det, desto trevligare blir det för dig.

Det började för över fyrtio år sedan. Då var det 1978 och vi tillverkade fåtöljer i småländska Holsbybrunn. Nu är det 2024 och vi tillverkar fåtöljer i småländska Holsbybrunn.

På ytan ingen skillnad; strax därunder en enorm utveckling vad gäller material, funktioner, design och arbetssätt.

Visst, det skulle vara hyfsat lätt för oss att bredda sortimentet. Men vi är helt tillfreds med att göra fåtöljer och fotpallar. Specialisering är värdefullt, tror vi. Det betyder att det man gör blir speciellt.

Att följa
sittkurvan.

Titta och sitta är vad Conform handlar om. Fåtöljen ska se så inbjudande ut att du bara måste prova den. Och när du väl satt dig ska du aldrig vilja lämna den.

När vi konstruerar våra möbler är design, ergonomi och finish nära sammanlänkade, ja, rentav avgörande för varandra.

Det smidigaste sättet att tillverka en möbel är att använda raka linjer och plana ytor. Allra enklast är om den bara består av räta block, som är lätta att klä och foga samman.

Så jobbar inte vi.
Våra möbler har istället välvda ytor och levande linjer med naturlig riktning. Tekniken inuti gör att fåtöljen möter upp din kropp i varje sittställning.

Att förstå hur svanken ändras och kroppens tyngdpunkt förflyttas är allra viktigast i vår produktutveckling. Vi kallar det sittkurvan – och vi har följt den i decennier. Det har gjort våra möbler till några av världens skönaste.

För att färdigställa en organiskt formad möbel, vars delar dessutom är rörliga, behövs möbelsnickarens erfarenhet och känsla.  Klädseln ska spännas så det aldrig uppstår rynkor eller glipor. Olika ytor ska mötas med exakt precision.

Därför kommer Conforms tillverkning aldrig att kunna bli helt automatiserad. Det behövs människor för att putsa, tapetsera och montera – människor som känner ett gott hantverk. Precis som du kommer att göra.