Ergonomisk stol

maj 22, 2024

En ergonomisk stol är designad för att stödja kroppen optimalt under långa perioder av sittande. Enligt oss handlar det om att varje detalj i stolen bidrar till en naturlig och hälsosam sittställning. Det innebär att ryggstödet följer och stöttar ryggens naturliga kurva, att fotstödet eller fotpallen anpassar sig efter benens position och att armstöden är utformade för att ge avlastning till axlar och armar. Allt detta samverkar för att minska belastningen på rygg, axlar, armar och ben, för att öka komforten.

Ergonomi

Vi ser ergonomi som vetenskapen om att anpassa möbler som stolar och fåtöljer, för att främja välbefinnande och komfort. Det handlar om att förstå hur människokroppen fungerar och designa möbler som stödjer naturliga rörelser och förbättrar sittkomforten över tid. Vi använder avancerade ergonomiska principer för att skapa fåtöljer som stödjer allt från ryggraden till nacken, allt för att du ska kunna sitta bekvämt, även efter flera timmars.

Ergonomisk fåtölj

Tänk dig en dag när du har varit på fötterna länge eller gått i timmar. Att då sjunka ner i en av våra ergonomiska fåtöljer är som en lättnad för hela kroppen. Det är en upplevelse som förenar avkoppling med kroppens naturliga behov.

Sköna stolar och fåtöljer

Våra fåtöljer är mer än bara sittmöbler; de är utformade för att vara den bekvämaste delen av ditt hem, som med sin skandinaviska design gärna får stå i centrum. Vi använder endast högkvalitativa material som läder, fårskinn, och slitstarka tyger, kombinerat med vår ergonomiska designfilosofi.

Ergonomiska egenskaper

Våra fåtöljer har noga genomtänkta egenskaper som tillsammans skapar en optimal sittupplevelse:

Syncro Backup

Vår Syncro Backup-teknik är mer än bara en funktion; det är kärnan i vår ergonomiska design. Den anpassar sig osynligt men känns tydligt när du sätter dig. Denna mekanism stödjer din nedre rygg och anpassar sig dynamiskt när du lutar dig tillbaka eller framåt, vilket garanterar att du alltid har optimalt stöd oavsett sittställning.

Nackstöd och extra hög rygg

Våra fåtöljer med extra höga ryggstöd är perfekta för dem som önskar ytterligare stöd för hela ryggen och nacken. Det justerbara nackstödet kan anpassas för att ge individuellt stöd och förbättra din ergonomiska sittställning ytterligare.

Armstöd

Armstöden är utformade för att ge stöd utan att begränsa rörelsefriheten. De bidrar till att minska belastningen på axlar och armar, vilket är avgörande för att undvika trötthet under långa sittperioder.

Fotstöd eller fotpall

En fotpall är inte bara en plats att vila fötterna på; den är en förlängning av fåtöljen som stödjer benens naturliga position. Det hjälper till att minska trycket på låren och förbättrar blodcirkulationen, vilket är essentiellt för total avkoppling och komfort.

Ergonomiska stolar och fåtöljer i skandinavisk design

Vi kombinerar rena linjer och naturliga material med avancerad ergonomi för att skapa fåtöljer som inte bara är vackra att se på utan också underbart bekväma att sitta i. Vi tillverkar våra fåtöljer med en strävan efter att förena form och funktion. Om du är intresserad av att förbättra din sittkomfort och utforska våra ergonomiska stolar och fåtöljer och börja designa din egen. Vi kan hjälpa dig att hitta den perfekta ergonomiska stolen för dig och dina behov.