Matstolar

apr 16, 2024

Det ska vara skönt att sitta, oavsett vart och hur länge du sitter. Från fåtöljer i vardagsrummet till matstolar vid matbordet. För dig som vill kunna se din samtalspartner i ögonen, luta dig tillbaka, eller bara sitta bekvämt har vi matstolar i skandinavisk design med samma komfort som en fåtölj.

Sitt ner och njut

Vi vet att komfort inte enbart ska vara begränsat till fåtöljer. Vi tillbringar lika mycket tid vid matbordet, så det är minst lika viktigt att matstolarna är bekväma. Vi förstår vikten av att kunna slappna av och verkligen njuta av varje måltid och samtal. Så varsågod och sätt dig ner – vi har tänkt på allt för att din sittupplevelse ska vara lika god som din måltid.

Sköna matstolar – finns det?

Ja, sköna matstolar finns absolut. Våra matstolar är designade för att ge maximalt stöd även under längre middagar. Med en kombination av ergonomiska egenskaper och högkvalitativa material, kommer du garanterat få en skön sittupplevelse. Stolen är formad efter sittkurvan, med mjuka linjer som kompletterar kroppens former till flexibla funktioner som tillåter individuell anpassning av sittställningen.

Matstolar i olika storlekar

Vi erbjuder matstolar i standardstorlek samt XL-modell som är bredare och djupare. Med rymlighet och komfort för alla kroppstyper, är våra stolar konstruerade för att erbjuda en balanserad kombination av stöd och rörelsefrihet.

Luta dig tillbaka

Efter en god måltid finns det inget skönare än att kunna luta sig tillbaka och slappna av. Våra matstolar är utrustade med en hög rygg som ger maximalt stöd längs hela ryggraden, vilket avlastar ryggen samtidigt som du upprätthåller en korrekt och sund sittställning. Ryggen är utrustad med Syncro backup, vilket gör att man kan reglera den till upprätt eller tillbakalutat läge, för att hitta den optimala sittställningen hos varje person.

Med eller utan armstöd

Våra matstolar kan väljas med eller utan armstöd:

  • Tygklädda armstöd med träbalja: Erbjuder en mjuk och behaglig känsla, och träbaljan runt om skapar ett sofistikerat uttryck.
  • Klassiska armstöd: Armstöden kan väljas i samma eller annat material som stolens ben. De erbjuder en nätt design samtidigt som de ger tillräckligt med stöd för att du ska kunna vila armarna bekvämt.
  • Utan armstöd: För ökad flexibilitet och rörelsefrihet. Denna design är idealisk för mindre utrymmen eller för dem som föredrar en mer minimalistisk look.

Ben som lyfter din matplats

Benen kommer i aluminium, ek eller valnöt, var och en med olika ytbehandlingar för att passa din stil. Du kan välja mellan en snurrfot för flexibilitet och rörelse eller klassiska fyra ben för en mer traditionell design.

Läder eller tyg

Stolarna kommer i läder- eller tygklädsel i olika färger. Läder är hållbart, lätt att rengöra och bidrar med en elegant touch. Tyg å andra sidan erbjuder en varm och välkomnande känsla.

Matstolar för livets alla stunder

Hos oss kan du designa dina matstolar så att de passar in hemma hos dig:

  • Välj material och färg: Anpassa din matstol med ett urval av material och färger som kompletterar din stil.
  • Välj funktioner: Välj tilläggsfunktioner som höj- och sänkbar rygg, snurrfot eller större storlek.

Våra matstolar är utformade för att passa in i alla delar av ditt liv, inte bara som en snygg detalj i rummet utan som en del av en central samlingspunkt vid matbordet. Oavsett om du delar måltider och skratt med vänner och familj eller njuter av en lugn stund för dig själv, erbjuder våra matstolar svensk hantverkstradition och design att samlas kring.